Specialisten aan het woord

Tobian Breuker

Tobian Breuker

WiFi netwerken zit ons in het bloed. Of het nu gaat om een klein gastennetwerk op een minicamping of een geavanceerd netwerk op een groot evenement of in een bedrijfshal, wij hebben voor iedere situatie een passende oplossing. Na uitvoerige inventarisatie en eventueel een meting (site survey) komen we met een plan op maat.

Ronald Vrijenhoek

Ronald Vrijenhoek

Voor draadloze netwerken op buitentereinen (bijvoorbeeld evenementen of op campings) maken we gebruik van verschillende antennes. We maken hierin onderscheid in sector en omni antennes. De naam zegt het eigenlijk al: Een sector antenne bestrijkt een bepaalde sector, te kiezen tussen 60, 90 en 120 graden, terwijl een omni antenne 360 graden om zich heen straalt. Het bereik van een antenne is erg afhankelijk van de omgeving.

Collin Wilms

Collin Wilms

Standaard gebruiken wij voor WiFi netwerken 2 banden, namelijk de 2,4 GHZ band od de 5 GHz band. Het is afhankelijk van de situatie welke band we gebruiken. De 5 GHz band heeft minder last van interferentie en heeft kan hogere snelheden aan. Daarintegen heeft de 2,4 GHz band een hoger bereik. Vaak gebruiken we voor de gast apparaten de 2,4 GHz band en voor straalverbindingen naar de masten is de 5 GHz band meer geschikt.

Sander Broeze

Sander Broeze

Maakt u binnen uw bedrijf gebruik van handscanners? Wij hebben bij diverse bedrijven draadloze netwerken aangelegd welke gebruikt worden voor dit soort doeleinden. Naast een WiFi netwerk (SSID) voor de handscanners kunt u dezelfde access points ook gebruiken voor meerdere SSID's, bijvoorbeeld een gastennetwerk of een medewerkers netwerk. Op deze netwerken kunt u snelheidsbeperking en zelfs tijdschema's instellen.

Roy Kamperman

Roy Kamperman

Kunt u op uw locatie geen kabel of glasvezel krijgen? Dan kan een straalverbinding een uitstekend alternatief zijn. Door middel van een point to point verbinding met access points van Ubiquiti kunnen we verbindingen opzetten tot wel 2 Gigabit. Uiteraard is de internetsnelheid afhankelijk van de locatie waar vanaf de straalverinding verzonden wordt. Op de 5 GHz band en de 24 GHz band kunnen we licentievrij zenden.

Floris Huisman

Floris Huisman

Wilt u als camping uw gasten van draadloos internet voorzien? Maak dan gebruik van onze managed access points. Door middel van onze cloud-gebasseerde controller kunt u eenvoudig tickets aanmaken voor uw gasten. U bepaald zelf welke prijs u hanteerd voor een uur, dag, week of maand internet. Eventueel kunt u ook jaartickets aanmaken. Is er een probleem? Belt u dan, wij kunnen van afstand met u meekijken. Wij kunnen dan zien welke access points verbonden zijn en hoeveel gasten er verbonden zijn met het WiFi netwerk.